Tek seansta üst ve orta torakal yerleşimli omur tümörlerinin çıkartılması ve stabilizasyonu
Daha önceden hem göğüs kafesi açılarak hem de sırtın arkasından iki seansta yapılan ve uzun süren ameliyat artık sadece tek seansta yapılabiliyor. Tekniğimiz dünyanın önde gelen dergisinde yayınlandı. Çocuk hastada uyguladığımız bu teknik aynı zamanda yetişkin hastalarda üst ve sırt omur tümörlerinin cerrahi tedavisinde başarılı olarak uygulanabilmektedir.
Diğer cerrahi tekniğimiz dünyanın 1 Numaralı Beyin ve Sinir Cerrahisi dergisinde yayınlandı. Aynı zamanda makalemiz bu derginin kapak resmi olarak ülkemizin Beyin ve Sinir Cerrahisinde daha önceden olduğu gibi günümüzde de ne denli başarılı işler yapıldığını kanıtladı. "LOZYGS" ismini verdiğimiz bu teknikle, beynin damar hastalıklarını 2 cm.'lik bir kesi ile cerrahi olarak tedavi edebiliyoruz.
Kullandıkları yeni teknoloji hakkında AA muhabirine bilgi veren Doç. Dr. İhsan Doğan, kullandıkları teknolojinin daha etkin ve başarılı ameliyatların yapılmasına imkan sağladığını söyledi.
Hastalıklı doku ile çevresindeki dokuların üç boyutlu görüntüsünün, "VR gözlükleri" sayesinde üst üste bindirildiği teknolojinin, dünyada sayılı merkezde uygulandığını, Türkiye'de ise ilk kez hastanelerinde kullanıldığını söyleyen Doğan, "Yüksek teknoloji sayesinde, minimal doku alanı üzerinden çok daha büyük tümörleri çok kısa sürede, çok başarılı şekilde çıkartabiliyoruz." dedi.
Doğan, uygulamanın hastalar açısından da birçok faydasının bulunduğuna işaret ederek, "Bir kere hastanın, hastanede kalış süresini ciddi anlamda azaltıyor. Dolayısıyla buna bağlı gelişebilecek hastane enfeksiyonlarını ve buna bağlı komplikasyonları ciddi azaltıyor. Ameliyatın risklerini azaltıyor. Deri, kemik ve beyin zarı altında görünmeyen yapıları, bu artırılmış gerçeklik teknolojisiyle görüntüleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla çok daha küçük bir doku kaldırarak, kemiğin altındaki beyin dokusunu gerçekten görür gibi çok etkin şekilde tümörün neredeyse tamamını etkin olarak çıkartıyoruz." diye konuştu.
Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle yaptıkları beyin ameliyatına hazırlanma sürecini anlatan Doğan, şu bilgileri paylaştı:
"Hastayı ameliyat etmeden bir gün önce, 12 saat öncesinde hastanın MR görüntülerini alıyoruz ve sisteme yüklüyoruz. Sahip olduğumuz işletim sistemi, bu görüntüleri 3 boyutlu olarak yeniden yorumluyor ve hem mikroskobumuza hem de hesaplama bilgisayarınıza aktarıyor. Eş zamanlı olarak nöronavigasyon sistemiyle ameliyat yaparken hem hastanın kendi beyin dokusunu görebiliyor hem de radyolojik görüntüleri eş zamanlı değerlendirebiliyoruz."
https://www.aa.com.tr/tr/saglik/beyin-tumorunu-nokta-atisiyla-tespit-eden-karma-sanal-gerceklik-turkiyede-ilk-kez-uygulandi/2623317
https://m.star.com.tr/amp/saglik/turkiyede-ilk-kez-uygulandi-tumorlerin-yeri-sifir-hatayla-tespit-ediliyor-haber-1720984/
https://tr.sputniknews.com/amp/20220627/beyin-tumorunu-nokta-atisiyla-tespit-eden-karma-sanal-gerceklik-turkiyede-ilk-kez-uygulandi-1057982832.html
https://www.haberler.com/amp/beyin-tumorunu-nokta-atisiyla-tespit-eden-karma-15041691-haberi/
Kafa tabanı cerrahisi, Nöroonkoloji (Beyin, Omur ve Omurilik Tümörleri), Spinal Deformiteler ve Deje ...
Devamını Oku